Algeco instiftar ny nyckeltjänst: ”Kommer att ge stort kundvärde”

Algeco växer och inrättar ny funktion som ska öka merförsäljningen. In kliver Erik Lundin, som är handplockad till rollen tack vare sin långa bakgrund inom facility management och inköp.
– Vi ska ge kunderna ett mer attraktivt erbjudande, säger Erik, företagets nye VAPS 360 Manager.

Den ledande leverantören av modulbyggnader, bodar och containrar, Algeco, fortsätter att satsa. I slutet av september börjar Erik Lundin på företaget som VAPS 360 Manager (Value Adding Products and Services). Med en lång och bred bakgrund inom inköp och facility management blir det hans roll att öka merförsäljningen och skapa ett mer attraktivt erbjudande för kunderna.
Nina Flood, Managing Director på Algeco Sverige, ser fram emot att välkomna såväl Erik som den nya funktionen till företaget.– Eriks roll kommer att ge ett stort kundvärde och ökar möjligheterna för oss att få ännu närmare relationer till våra kunder, säger hon.
– I vårt systematiska arbete med tillvalstjänster kommer vi som första aktör i Sverige kunna dra nytta av att vi möter kunderna i allt från snabba bod- och containeruthyrningar till långsiktiga moduluppställningar. Det gör därmed all vår service tillgänglig, oavsett vilken typ av modulär lokal som våra kunder behöver. Sedan ser vi också vilket oerhört kraftfullt värde vi kan skapa när vi kombinerar våra produkter med tilläggstjänster som exempelvis ansiktsigenkänning och facility management. Det vill vi utveckla vidare.

Erik kommenterar valet att gå till Algeco och den nyinrättade tjänsten:

– Det är väldigt tilltalande. Företaget har en stark position, tydliga mål och vet vart det vill. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas och vilken väg vi tar framöver. Jag ser fram emot att bli en del av ett redan starkt team, säger han.

Erik kommer från rollen som Category Manager på ISS Facility Service. Nu längtar han till att få börja sin nya tjänst.
– Jag lockas av säljet, att få bredda min profil och bidra med mina erfarenheter från inköp. Ett av målen är att vi ska bli marknadsledande inom samtliga affärsområden, vilket blir en spännande resa och utmaning. Det finns goda konkurrenter, men ingen som erbjuder en sådan bredd som Algeco. Tittar jag på branschen är jag säker på att det finns stora möjligheter till utveckling, särskilt genom digitalisering.

Vad kommer du att bidra med?
– Min erfarenhet från inköp och att jag har ett driv att skapa och se resultat av mitt arbete. Tillsammans med mina kollegor ska vi utveckla ett koncept som skapar attraktiva erbjudanden och en differentiering på marknaden.